Hålla doften av kaffe intakt är viktigt för att låta gommen njuta av en utmärkt italiensk espresso, oavsett vilken kaffemaskin och kaffekvarn som används för beredning av drycken. Men hur kan man förvara kaffet bättre? I den här artikeln delar Caffè Italia med sig av några värdefulla förslag för rätt förvaring av det kaffe, som rostats hemma i köket.

perfekt Italiensk espresso

Påsen: den bästa metoden

Att lämna kaffebönorna eller kaffepulvret inuti den påse, som det levererats i, är den bästa metoden för att förvara det och få en perfekt Italiensk espresso. Den ursprungliga förpackningen gör det möjligt för de gaser, som bildas inuti påsen på grund av jäsning, att tränga ut. För det andra förhindrar påsen att ljus tränger in och medför att kaffet blir gammalt.

 Italienskt espressokaffe

Om du föredrar att hälla över kaffet i en annan behållare

Om du behöver hälla över kaffet någon annanstans, är den bästa lösningen att hälla över det i en särskild behållare, som gynnar rätt bevarande av kaffet (på avstånd från ljus- och värmekällor).

Frysa kaffe: rätt eller fel?

I allmänhet är det bäst att undvika omslag i temperaturen och inte lägga kaffet i frysen, om du ska förbereda en kopp Italienskt espressokaffe på yrkesmässigt sätt. Men om du behöver förvara ett paket kaffe längre, kan du frysa det, men du måste lämna kaffet kvar i originalpåsen.

förvaring av det kaffe

Det bästa stället att förvara det på

Vanligtvis placeras kaffet i skafferiet eller inne i ett köksskåp, men det bästa stället att förvara kaffebönor eller kaffepulver på bästa sätt, och förhindra att det förlorar sin arom, är kylen.

Hur snart ska kaffe konsumeras?

Under idealiska förhållanden borde ett paket kaffe konsumeras inom två eller tre veckor efter inköp, eftersom kvaliteten hos rostat kaffe börjar försämras ungefär två veckor efter produktionen.