Oscar 22 och Oscar Mood representerar de två senaste innovationerna från Nuova Simonelli inom det inhemska kaffemaskinssegmentet. I den här artikeln presenterar vi deras huvudsakliga egenskaper och deras respektive styrkor.

Nuova Simonelli Oscar 22

Efter den starka efterfrågan att utrusta kaffemaskinen med OPV-teknik, presenterade Nuova Simonelli Nuova Simonelli Oscar 22. Med denna nya modell har det italienska företaget definitivt förbättrat kaffeupplevelsen genom att lägga till ett fabriksförinstallerat OPV-system och en cool-touch ångstav.

I synnerhet är övertrycksventilen (OPV), även känd som expansionsventilen, tekniskt sett ett by-pass-system som begränsar leveranstrycket när vibrationspumparna producerar runt 15-18 bar. Detta mått är för högt och har en negativ effekt på espressons extraktionskvaliteten, speciellt om kaffet som används är en "specialitet" eller lättrostad.
OPV-systemet begränsar och reglerar leveranstrycket, för att få ett bättre resultat i koppen. Dessutom är det möjligt att ytterligare sänka trycket genom att manuellt justera by-pass-inställningen.

Nuova Simonelli Oscar 22

Nuova Simonelli Oscar Mood

Om du letar efter en ännu mjukare extraktion, rekommenderar vi att du köper Nuova Simonelli Oscar Mood som inkluderar en tystare pump som tillåter en mjukare extraktion av kaffeblandningen över tiden.

Oscar Mood-espressomaskinen har också ett PID-temperaturkontrollsystem i sin 2-liters panna. Temperaturen justeras via kontrollpanelen som är placerad framför maskinen. Knappen för att aktivera ångstaven finns även i konsolen.

Nuova Simonelli Oscar Mood

Sammanfattning

De kompakta måtten på Oscar 22 och Oscar Mood gör att du kan njuta av kaffet på en mängd olika platser. Kaffemaskinen är lätt att använda och anpassar sig perfekt till egenskaperna i olika miljöer tack vare det breda urvalet av färger att välja mellan.

Tack vare den kontinuerliga forskningen som utförs av Nuova Simonelli är vi övertygade om att dessa nya produkter kommer att vara de bästa valen för att producera en daglig espresso av hög kvalitet. Vårt Caffè Italia-team är stolta över att vara Nuova Simonellis partner på denna resa och vi är extremt nöjda med det utmärkta arbete som gjorts med dessa nya uppgraderingar.