La Pavoni Europiccola EN är en kaffemaskin med spakteknik, som skapats av företaget La Pavoni redan 1950.  Kaffebryggaren La Pavoni Europiccola EN utgör en mötespunkt för elegans, kvalitet och tillförlitlighet.

La Pavoni Europiccola EN är tillverkad i rostfritt stål med detaljer i krom och har en panna med en kapacitet på 0,8 liter, perfekt för beredning av 8 koppar kaffe i rad. La Pavoni Europiccola EN är försedd med en  vattentemperaturmätare, som anger när maskinens drifttemperatur uppnåtts. Uppvärmningstiden är cirka 10 minuter.

La Pavoni europiccola

Spakmaskiner är mycket lätta att använda. När maskinen slås på, värms vattnet till rätt temperatur. När spaken höjs, rinner varmt vatten in i bryggenheten, där det blandas med kallare vatten, som fuktar kaffepulvret och förbereder det för bryggning. Kaffet utvinns genom sänkning av spaken med det korrekta tryck, som krävs för att brygga kaffet. La Pavoni Europiccola EN ger fullständig kontroll över alla de ingrepp, som krävs för att utvinna så mycket som möjligt ur kaffepulveret och få en espresso med perfekt kräm.

Med hjälp av den här videon vill vi förklara hur man använder spakmaskinen La Pavoni Europiccola, från första påslagning till pannans uppvärmningsläge, från kaffebryggning till cappuccinoberedning.  I videon presenterar vi, med hjälp av kaffekvarnen Rancilio Rocky, den rätta tekniken för att mala bönorna och pressa kaffet i filterhållaren. Dessa två aspekter är av grundläggande betydelse för att få en espresso med hög kvalitet.