Caffè Italia presenterar La Marzocco Linea Mini, en kaffemaskin, som inspirerats av det italienska företagets berömda modell Linea Classic, avsedd i detta fall för hemmabruk. La Marzocco Linea Mini är en kombination av elegans och tillförlitlighet som gör att alla "hemmabarister" kan bereda ett brett utbud av drycker: från espresso till cappuccino, från svenskt kaffe till latte.

DESIGN

Linjen Mini har en minimal men komplett design med alla nödvändiga element för beredning av drycker: vred för reglering av ånga och varmt vatten, tryckmätare som mäter pannans och pumpens tryck, rymlig koppvärmare. Designen är också inspirerad av modellerna i linjen Classic, men måtten är anpassade för hemmabruk. Intressanta är färgalternativen, som presenterar modeller i svart, rött, gult, blått, vitt och rostfritt stål.

Kaffemaskinen La Marzocco Linea Mini har ganska kompakta dimensioner men vikten på 41 kg är anmärkningsvärd och pannan garanterar en kapacitet på 3,5 liter. Kaffemaskinens utsida är helt i rostfritt stål. Tankens kapacitet är på 2L, vilket gör det valfritt att ansluta till vattenledningen.

La Marzocco Linea Mini

ANVÄNDNING

Flash-pannan har en volym på 170 ml och är placerad direkt ovanför bryggenheten. Detta garanterar utmärkt termisk stabilitet också tack vare PID-kontrollen och det termiska stabilitetssystemet, som är placerat i ångpannan och som gör att vattnet anländer redan vid rätt temperatur. Kaffemaskinen är dessutom försedd med ytterligare en mycket stor panna (3,5 L) för distribution av varmt vatten och ånga.

Kaffemaskinen La Marzocco Linea Mini är utrustad med en integrerad rotationspump, som garanterar optimal prestanda. PID-kontrollen kan verka lite komplicerad på grund av det analoga hjulet, som ofta medför läsning av felaktiga siffror jämfört med digitala programmeringsmetoder. En mycket intressant aspekt är LED-lamporna, som lyser upp brickan direkt under pipen.

La Marzocco Linea Mini

underhåll

La Marzocco Linea Mini har en bekväm varmvattenkran utrustad med en pip för att skölja filterhållaren mellan en kaffekopp och nästa.. Den avtagbara panelen möjliggör enkelt underhåll och avkalkning av båda blocken, medan ventilerna medger manuell sköljning under och efter användning, vilket undviker behovet av en automatisk rengöringscykel och därför också användning av kemiska produkter för underhåll.

UTVÄRDERING

TEKNOLOGI

5/5

DESIGN

4/5

ANVÄNDNING

4/5

UNDERHÅLL

4/5