Espresso, macchiato, decaffeinato, ristretto: det finns många olika typer av italienskt kaffe och alla skiljer sig åt, både i beredning och i smak. I den här artikeln presenterar vi kort varje kaffesort, i hopp om att vägleda dig i att välja den dryck som passar din smak bäst.

Espresso

Perfekt när du är på språng, behöver en paus eller efter en måltid. Espresso  är det mest omtyckta och populära italienska kaffet. Med sina 25 ml utgör denna dryck basen för de flesta kaffevarianter som är vanliga i Italien.
Om du vill brygga det bekvämt hemma rekommenderar vi att du köper kaffemaskinen Rancilio Silvia.

Espresso

Ristretto

Med sina 15–20 ml är ristretto den minsta typen av italiensk espresso som finns. Denna dryck har en särskilt aromatisk och djup smak, mer koncentrerad och krämig än de andra som presenterats hittills. Tack vare den spakdrivna kaffemaskinen La Pavoni Europiccola kan du få upp till åtta koppar kaffe i följd: det perfekta valet för att brygga en smakrik ristretto.

Cappuccino

Cappuccino

Cappuccino är ännu ett klassiskt italienskt kaffe som är perfekt att unna sig på morgonen, så att du kan börja dagen på rätt sätt. Denna dryck består av ett espressobaserat kaffe som blandas med ångat mjölkskum och serveras i koppar på ca 180 ml. Tack vare den helautomatiska kaffemaskinen Gaggia Cadorna Prestige, kan du förbereda en perfekt cappuccino i bekvämligheten av ditt hem. Den inbyggda kaffekvarnen säkerställer att du får ut all smak i kaffebönorna, medan den integrerade mjölkbehållaren låter dig förbereda ett perfekt skum och alltid vid rätt temperatur.

Latte macchiato

Latte macchiato

Latte macchiato består av ett glas skummad mjölk (ca 130 ml), blandat med varm mjölk och "macchiato" (betyder ungefär "fläckad"!) av en espresso och kännetecknas av ett tjockt skum. Om du älskar latte macchiato så är den helautomatiska kaffemaskinen Gaggia Magenta Prestige perfekt för dig. Tack vare den integrerade mjölkbehållaren och Optiaroma-funktionen, som låter dig justera aromens intensitet genom att välja mellan fem inställningar, kan du njuta av en krämig och god latte macchiato när du vill.

Sammanfattning

Det stora utbudet av kaffemaskiner som finns tillgängliga i webbutiken Caffè Italia låter dig snabbt och enkelt brygga ett brett utbud av mjölk- och kaffebaserade drycker. På så sätt kommer du att kunna tillfredsställa alla dina önskemål och njuta av en perfekt espresso hemma, när du vill.