Den automatiska kaffemaskinen är en modell som används alltmer inom hushållssegmentet och små kontor. De automatiska kaffemaskinerna kännetecknas av den extrema användarvänligheten som gör att även oerfarna användare kan tillaga ett brett utbud av kaffe- (espresso, macchiato, kaffe, ristretto) eller mjölkbaserade  drycker  (cappuccino, latte macchiato, flat white, etc.). Den senaste utvecklingen inom den automatiska kaffemaskinsektoren har utrustat fler och fler modeller med professionell teknik som kan tillfredsställa konsumenternas mest avancerade behov.

En gemensam punkt för den automatiska kaffemaskinen är närvaron av ett användargränssnitt som kännetecknas av närvaron av en display och en pulsator som syftar till att kontrollera alla funktioner för drift, förberedning, underhåll och avstängning av maskinen. Gränssnittet för en automatisk espressomaskin är i huvudsak uppdelat i tre typer:  

  1. Gränssnitt med manuella knappar som låter dig hantera alla funktioner i maskinen bara genom att trycka på de olika knapparna.
  2. Gränssnitt med knappar och displaypanel som, förutom att hantera maskinfunktionerna, låter användaren justera inställningarna när drycken förbereds.
  3. Gränssnitt med pekskärmspanel som låter användaren hantera och justera alla funktioner i den automatiska espressomaskinen på displayen.

Automatisk kaffemaskin

Hur väljer man en automatisk kaffemaskin på ett intelligent sätt?

Men vilka faktorer påverkar valet av en bra automatisk espressomaskin? Den automatiska kaffemaskinen tillåter inte fullständig kontroll av alla beredningsoperationer som de halvautomatiska eller manuella maskinerna. Der är därför mycket viktigt att utvärdera alla komponenter som påverkar modellens egenskaper också enligt respektive konsumtionspreferens. Följande element bör tänkas på under urvalsprocessen.

  • Inbyggd kaffekvarn i kaffemaskinen: den integrerade kaffekvarnen är ett grundläggande tillbehör som gör att du alltid får en fräsch och väldoftande blandning. Kvarnstenarnas material kan vara metall eller keramik. Den förstnämnda överhettas mycket lättare, medan den andra, som ingår i alla automatiska Gaggia-maskiner kan hantera malningsprocessen på ett mer kvalitativt sätt.
  • Design och kompakthet: beroende på det avsedda utrymmet för kaffemaskinen kan du välja mellan mer kompakta modeller eller mer strukturerade modeller utrustade med en större vattentank och kaffesumpbricka. I det här fallet minskar frekvensen av att fylla på med vatten och tömma sumpbrickan.
  • Byggmaterial: stålinteriörer föredras framför andra plastmaterial eftersom de kännetecknas av större motståndskraft, hållbarhet och enkel rengöring.  
  • Typ av drycker att förbereda: vid tillagning av kaffebaserade drycker rekommenderar vi en grundläggande automatisk kaffemaskinsmodell som t.ex Gaggia Brera. Om dina konsumtionsvanor kräver tillredning av mjölkbaserade drycker rekommenderar vi att du köper en automatisk cappuccinomaskin utrustad med en integrerad mjölkkaraff, t.ex. Gaggia Cadorna Prestige, eller en automatisk kaffemaskin, t.ex Gaggia Magenta Plus, utrustad med en professionell ångstav som möjliggör emulsion av mjölkskum som är nödvändig för beredning av mjölkbaserade drycker.  

 Hur väljer man en automatisk kaffemaskin på ett intelligent sätt?

  • Snabb uppvärmningsteknik: detta är en mycket populär funktion eftersom den möjliggör att servera kaffe några ögonblick efter att det slagits på.
  • Automatisk sköljcykel: detta är en funktion som tillåter en skölj- och rengöringsfas av maskinen varje gång kaffemaskinen slås på och av.
  • Automatisk avkalkningscykel: de flesta automatiska kaffemaskinmodeller är utrustade med en automatisk funktion som varnar användaren när du behöver ta bort kalken som bildas under användningen av maskinen. Avkalkningscykeln är en guidad procedur genom vilken användaren guidas av maskinen i några enkla rengöringsprocesser.
  • Profileringsfunktion: de senaste modellerna på marknaden är utrustade med en rad funktioner som gör att användaren enkelt kan anpassa dryckernas egenskaper vad gäller längd, arom, smak, intensitet. Utöver justeringsfunktionerna är det även möjligt att hantera lagringsfunktionerna som gör att du kan ställa in tillagningsrecept som kan återkallas genom att trycka på en enda knapp.  

Baserat på valet av dessa element är det möjligt att hitta automatiska kaffemaskiner på marknaden som kännetecknas av olika prisklasser. Besök vår sektion dedikerad till automatiska kaffemaskiner eller kontakta vårt säljteam som kan ge dig råd om det bästa valet.