Rancilio har valt en exceptionell ambassadör för att marknadsföra den nya Rancilio Silvia Pro-kaffemaskinen, utformad för att tillfredsställa de mest krävande kaffeälskarna som vill njuta av en professionell espresso i sitt eget hem. Av denna anledning har Rancilio valt den före detta domaren i Masterchef Australia, Gary Mehigan, som produktambassadör. Gary, TV-domare och framgångsrik restauratör är också en riktig espressoälskare, som han har bryggt i hela 17 år i rad med sin pålitliga Rancilio Miss Lucy. Som bekräftelse av sin passion för espressokaffe har Gary också lanserat Gary Mehigan Specialty Range, i samarbete med Veneziano-rostarna, och introducerade sig på marknaden med sin skräddarsydda blandning.

kaffemaskinen Rancilio Silvia Pro

Den nya Silvia Pro-modellen vittnar också om det nya partnerskapet mellan det italienska företaget och Moffat Group, en ledande leverantör av cateringutrustning. Partnerskapet resulterade i slutet av 2020 i Rancilio Group Australia, en ny grupp som kan betjäna ett globalt kundnätverk genom att komplettera spektrumet av respektive kompetens inom catering- och kaffesektorn.

Rancio Silvia Pro

Rancilio Silvia Pro har en kompakt storlek och påminner om den ikoniska designen av Rancilio Silvia som anses vara en av de mest sålda kaffemaskinerna för hemmabruk. Silvia Pro-modellen är utrustad med en dubbelpanna som kan justeras av två PID-styrenheter och en digital display. Det halvautomatiska doseringsläget gör det möjligt att erhålla kvalitativa extraktioner, medan teknologin med dubbel panna gör det möjligt att dispensera både kaffe och ånga samtidigt.

I den här videon visar Gary Mehigan oss hur man får en perfekt espresso med Rancio Silvia Pro.