Rancilio Silvia Pro X är en kaffemaskin med dubbelpanna designad för alla entusiaster som vill prova på espressokonsten hemma eller på en liten servering eller kafé. Silvia Pro X-modellen inkluderar egenskaperna hos Silvia Pro-maskinen genom att lägga till den mjuka infusionsfunktionen som gör att du kan få en helt anpassningsbar beredning av drycken.

De tekniska egenskaperna av Rancilio Silvia X Pro

Silvia X Pro är en kaffemaskin med dubbelpanna, komplett med två PID:er avsedda för kaffedispensering och ångproduktion. Kaffepannan har en kapacitet på 0,3 liter medan pannan avsedd för ånga har en kapacitet på 1 liter. Maskinen är även utrustad med en professionell filterhållare med ergonomiskt handtag. Manometern för tryckmätande  är placerad ovanför uppsamlingsfacket. En digital display låter dig hantera menyinställningarna och övervaka skotttimern, temperatur och vattennivåvarning.

De tekniska egenskaperna av Rancilio Silvia X Pro

En ny infusionsfunktion från Silvia Pro X

Den mjuka bryggfunktionen tillåter jämn fördelning av vattnet från kaffepannan över det malda kaffet. Specifikt möjliggör denna funktion öppnandet av ett större antal porer i det malda kaffet, för att uppnå olika smakprofiler, blanda syra och fyllighet samtidigt som de organoleptiska egenskaperna hos varje typ av blandning förbättras. Maskinen startar bryggprocessen genom att försiktigt öppna och släppa ut vattnet utan tryck. Först när den förinställda tiden har förflutit börjar maskinen att öka huvudtrycket. Detta ger dig en högre nivå av kontroll samtidigt som du anpassar den slutliga smaken av kaffet på samma sätt.

Ny färg tillgänglig för Rancilio Silvia Pro X

Ny färg tillgänglig för Rancilio Silvia Pro X

Förutom det ursprungliga rostfria stålet finns nu även Rancilio Silvia Pro X-modellen i tre färger: svart, vit och rosa. På så sätt får den nya Silvia X Pro-modellen en touch av elegans som kan förfina och försköna den slutliga miljön.