Nuova Simonelli, ett historiskt företag verksamt sedan 1936 inom tillverkning av kaffemaskiner, har nyligen presenterat den nya Oscar 2-modellen, en kompakt kaffemaskin utrustad med professionella komponenter som filterhållare, en termokompenserad grupp och en professionell högproduktiv ångstav.

Tekniken i Nuova Simonelli Oscar 2

Tekniken i Nuova Simonelli Oscar 2

Maskinen är utrustad med en kropp som endast är 32 centimeter bred, gjord av rostfritt stål med en blank frontpanel som kan kombineras med två olika färger: svart och rött. Tack vare dessa funktioner kan maskinen anpassa sig optimalt till alla små utrymmen: från ett kök i hemmet till ett litet Bed & Breakfast, från ett litet kafé till kaffehörnan på ett kontor.

Maskinen är utrustad med en termokompenserad grupp som garanterar stabil temperaturreglering även tack vare värmeväxlaren inuti pannan. Värmeväxlingstekniken består av ett kopparrör, placerat inuti pannan, som leder vattnet som skall levereras direkt till gruppens huvud medan resten av vattnet används för att leverera ånga.

På detta sätt är det möjligt att erhålla högkvalitativa kaffeextraktioner med lämpliga tider för uppvärmning av maskinen. De programmerbara doseringsfunktionerna låter dig även justera extraktionslängden för önskad dryck med en enkel knapp.

De andra funktionerna i Oscar 2

De andra funktionerna i Oscar 2

Oscar 2 är utrustad med ett "Push & Pull"-system som med hjälp av en omkopplare placerad på maskinens övre del kan producera ånga snabbt och bekvämt utan hjälp av roterande ventiler. Den professionella ångstaven har en utökad längd som gör det lättare att fullständigt sänka ner staven i behållaren, vilket ger positiva effekter vad gäller jämn värmefördelning.

Kaffemaskinen är också utrustad med en bekväm koppvärmarbricka som kan hålla kopparna vid den idealiska temperatur för att servera vilken dryck som helst. Oscar 2 kan användas med tank eller kopplas direkt till vattenledningen.

Budget och tillgänglighet för Oscar 2

Nuova Simonelli Oscar 2 är ett utmärkt alternativ för både små kaféer och hemmabaristas som vill få ett kaffe av hög kvalitet. Maskinen innehåller många professionella funktioner i en kaross med mycket kompakta dimensioner. Den ger mycket valuta för pengarna, vilket är en grundläggande faktor för den som har en begränsad budget.