I det här inlägget vill vi presentera de bästa professionella kaffemaskinerna som också kan användas hemma. Många kaffeentusiaster är inte nöjda med de funktioner som modeller för hemmabruk erbjuder, och riktar av den anledningen in sig på produkter som kan erbjuda professionell prestanda och teknik med en kompakt design som passar i hemmet. Många tillverkare har tagit fram och designat kaffemaskinsmodeller som uppfyller dessa nya konsumentbehov perfekt. Mer i detalj har dessa modeller många gemensamma aspekter:

  • en attraktiv och kompakt design, vilket gör dem perfekta för alla placeringar i ett modernt eller klassiskt kök, ett litet kafé eller kontorsmiljö;
  • ett användarvänligt gränssnitt som generellt sett består av en digital skärm från vilken det är möjligt att hantera och styra alla funktioner, även genom användning av applikationer som kan hanteras från smartphones;
  • en professionell grupp (t.ex. E61) med ett temperaturstabilitetssystem som låter dig styra varje enskild aspekt av extraktionen;
  • ett system med dubbel värmepanna eller värmeväxlare som möjliggör samtidig tillförsel av vatten för kaffeextraktion och ånga för mjölk;
  • ett dubbelt system för vattentillförsel: med vattentank eller med anslutning till vattenledningen.
  • en professionell ångstav som gör att du kan skumma mjölk som en riktig barista;
  • tekniska och miljövänliga system som garanterar hög prestanda, vilket ger en lägre energiförbrukning och kortare uppvärmningstid.

I det här inlägget presenterar vi Caffè Italias experturval av professionella kaffemaskiner som är lämpliga för hushållsbruk, med hänsyn till funktionalitet, design och budget.

Dalla Corte Studio

Dalla Corte Studio

Dalla Corte Studio är en professionell espressomaskin som passar perfekt hemma, på kontoret eller i små butiker. Studio har utformats för att säkerställa hög termisk stabilitet i alla extraktionsprocesser. Den kan användas med en tank eller med anslutning till vattenledningen och har en professionell ångstav som kan förbereda skum som passar för latte-konst.

Alla funktioner kan hanteras genom en digital display som kan ställa in tider för påslagning, avstängning och automatisk rengöring. Ett plus är möjligheten att anpassa maskinen med färgade sidopaneler.

Gå till produktsidan

La Marzocco Linea Mini

La Marzocco Linea Mini

La Marzocco Linea Mini är en nytolkning för hemmabruk av den historiska La Marzocco Classic-modellen. Mini har en klassisk och minimal design i kombination med utmärkt prestanda i både kaffeextraktion och ångutmatning, framför allt tack vare den innovativa värmeväxlingstekniken. Alla funktioner kan hanteras från en mobilapp som låter dig ställa in tider för infusion, på- och avstängning, samt program för beredning av drycker. Det hela kompletteras med en pro-touch-ångstav, tillverkad av material som förhindrar brännskador vid beröring.

Gå till produktsidan

Elektra Verve

Elektra Verve

Elektra Verve är en av de senaste modellerna som lanserats av det italienska företaget. Verve kännetecknas av sin stora mångsidighet vad gäller placering och användning, som gör det möjligt för kaffemaskinen att passa in överallt: privata kök, kontor och små cafeterior.

Verve kännetecknas av en innovativ teknik med dubbla pannor, som byggts in i en mindre kaross som utsmyckats med unik design, rostfria stålmaterial och sidopaneler i trä. Även i det här fallet kan alla funktioner hanteras med en dedikerad mobilapp.

Gå till produktsidan

E1 PRIMA

E1 PRIMA

E1 PRIMA är den senaste espressomaskinmodellen som lanserats av det historiska italienska företaget, tillägnad alla proffs som vill ha en högkvalitativ espresso även hemma. E1 Prima är en mångsidig kaffemaskin som ger utmärkt prestanda, med hänsyn till ekologisk hållbarhet vad gäller material och funktionalitet. Den nya Prima-modellens styrka är dess termiska stabilitet och höga produktivitet när det gäller ånga.

Prima kännetecknas av en kompakt och attraktiv design som kan anpassas ytterligare med färgade magnetiska paneler i 6 olika versioner. Även i detta fall kan alla funktioner hanteras från en smartphone.

Gå till produktsidan

Bezzera Matrix DE

Bezzera Matrix DE

Bezzera Matrix DE är en espressomaskin som kännetecknas av ett system med dubbel panna som möjliggör samtidig tillförsel av kaffe och ångberedning. Maskinen kännetecknas av en klassisk design som är utsmyckad med sidopaneler med ledlampor.

Matrix har alla funktioner som professionella maskiner har: för-infusionsfunktion, temperaturstabilitetssystem, två pid-termostater som styr extraktionsprocessen och ångtemperaturen, rotationspump samt vattentank eller anslutning till vattenledningen.

Gå till produktsidan

Slutsatser

Vi hoppas att du har haft användning av den här guiden för att lära dig mer om de bästa professionella modellerna av kaffemaskiner för hemmabruk 2021. För ytterligare information eller köprådgivning tveka inte att kontakta vår kundtjänst på den här e-postadressen: info@coffeeitalia.se