Rancilio Silvia är en kaffemaskin för hemmabruk, som kännetecknas av den enkla och rena design som vi på Caffè Italia har erbjudit i decennier via våra webbutiker. Den nya Rancilio Silvia Pro X-versionen behåller Rancilio Silvia Bases utseende, men har helt andra egenskaper. Det är svårt att understryka de funktionella skillnaderna mellan de två maskinerna då Rancilio Silvia Pro X är som en superladdad Silvia med professionell prestanda, funktionella specifikationer och komponenter. Nedan lyfter vi fram huvudfunktionerna i den nya Rancilio Silvia Pro X.

Höjdpunkter i den nya Rancilio Silvia PRO X

 • Ångeffekten för beredning av mjölkdrycker: närvaron av en dubbel värmepanna producerar kontinuerligt ånga för en effektiv beredning av mjölkdrycker. Maskiner med dubbel värmepanna är praktiskt taget det bästa valet för den som ångar mjölkskum med kaffemaskiner med värmeväxlarteknik.
 • Digital temperaturkontroll: de flesta aspekter av beredning av dryck (vattentemperatur) och prestanda (ångtemperatur och flödestryck) kan styras med hjälp av PID-tekniken som består av en enkel och minimalistisk kontrollpanel placerad framtill på maskinen.
 • Snabbhet och reaktivitet: maskinen når drifttemperatur mycket snabbt och har en anpassningsbar avstängningsinställning. Även om det är lämpligt att vänta 10-15 minuter på den första uppvärmningen, når maskinen bryggtemperaturen på mindre än 5 minuter.
 • Termisk stabilitet: Med hjälp av WBC-testet för temperaturstabilitet vid vattentillförsel ges ett temperaturintervall på 0-14 grader Celsius. Kommersiella maskiner som använder samma test kan variera från -16 till 17 grader.

Rancilio Silvia PRO X

Tekniken bakom Silvia Pro X

Denna maskin som på många sätt liknar Rancilio Silvia, fungerar på en helt annan nivå när det gäller prestandakontroll. Det hela börjar med en högeffektiv dubbel värmepanna-konfiguration som tillåter tillförsel av vatten och produktion av ånga samtidigt utan någon temperaturförlust. Tack vare PID-regulatorerna på varje panna kan Silvia Pro X skryta med konkurrenskraftig temperaturnoggrannhet. All denna kraft hanteras genom enkel styrning för strömförsörjning, med digital display för enkel hantering av maskinfunktionerna och en automatisk timer.

Den nya Silvia Pro X ärver all den beprövade teknologin från Rancilio Silvia, vilket förstärker dess funktionalitet och prestanda genom överlägsen teknisk utrustning som kan ge en ännu bättre barista-upplevelse. Särskilt låter Variable Soft Infusion-teknologin dig blötlägga kaffedisken försiktigt i lågtrycksvatten i upp till 6 sekunder innan du når normalt utmatningstryck. Denna infusionsperiod jämnar ut defekterna i kaffedisken under extraktion och hjälper till att framhäva de unika aromatiska tonerna i ditt kaffe.

Tekniken bakom Silvia Pro X

Huvudfunktionerna i nya PRO X

 • Isolerad kaffepanna i mässing 0,3 L
 • Temperatursond Pt1000 för maximal termisk stabilitet
 • Högeffektiv ångpanna 1 L
 • Intern tank med vattennivåvarning,  2 L
 • Fullt rörlig ångstav i rostfritt stål
 • Kommersiell enhet, kamaxel och panna i NSF-mässing för utmärkt värmehållning
 • Variabelt mjukt infusionssystem
 • Ergonomisk 58 mm filterhållare med 8 / 18 g korg