Den automatiska kaffemaskinen är ett av resultaten av den tekniska utvecklingen inom espressomaskinbranschen, inom hushållssegmentet. Den tekniska utvecklingen har involverat alla huvudelement som kännetecknar en kaffemaskin: från designen av maskinerna till automationsnivån, från kontroll av funktionalitet till energisparande prestanda. 

Automatiska kaffemaskiner

Med en automatisk kaffemaskin kan du automatiskt hantera hela kaffeberedningsprocessen: från att mala bönorna till att göra drycken. Med denna maskinmodell kan du därför laga lika gott kaffe som på kaféer, i alla dess former: espresso, ristretto, latte, macchiato. Med automatiska kaffemaskiner kan du också förbereda alla mjölkbaserade drycker (cappuccino, latte macchiato, latte och varm mjölk) och varmt vatten för att brygga te och örtteer.

Automatiska kaffemaskiner

Vilka är komponenterna i en automatisk kaffemaskin?

De helautomatiska modellerna kallas också för "Bean to Cup" från böna till kopp, eftersom de på några sekunder kan hantera alla beredningsfunktioner för en perfekt espresso eller en krämig cappuccino. Huvudkomponenterna som kännetecknar dessa maskinmodeller är följande:

 • Integrerad display: integrerade displayer förbättrar åtkomsten till viktiga maskinfunktioner, vilket gör det möjligt för användaren att göra snabba ändringar i beredningsvariablerna för dryckerna.
 • Pekskärm- eller knappaneler: gör det möjligt för användaren att hantera kaffemaskinens huvudfunktioner och justera inställningarna för dryckesjustering (längd, temperatur, intensitet, etc.).
 • Integrerad kaffekvarn: låter dig mala kaffebönorna enligt den malningsgrad som du föredrar.
 • Vattenbehållare: vanligtvis integrerad inuti maskinen, vilket undviker en anslutning till ett externt vattennät. 
 • Droppbricka: placerad under utloppspipen, samlar den upp vattendroppar efter berednings- eller rengöringsfasen. 
 • Kaffesumpbehållare: samlar upp kaffesumpen när bryggningsprocessen är klar. Behållaren är avtagbar för att underlätta tömning av kaffesump. 
 • Integrerad mjölkkaraff: finns i de mest avancerade modellerna, gör att mjölken kan emulgeras, vilket ger ett perfekt skum för alla mjölkbaserade drycker. Kannan kan tas bort för att underlätta rengöring och förvaring i kyl. 
 • Ångrör: ångrör som kan användas med mjölkkannor och karaffer för att emulgera skummet och tillaga cappuccino och mjölkbaserade drycker på traditionellt sätt. 

Hur en automatisk kaffemaskin fungerar

Driften av automatiska kaffemaskiner är mycket enkel. Den enda preliminära åtgärden före påslagning är att ansluta maskinen till elnätet. Efter att ha fyllt på vattentanken och behållaren för kaffebönor väljer du den dryck du vill njuta av via pekskärmen eller den klassiska knappanelen.  Användaren kan också anpassa drycken utifrån maskinens funktionaliteter. De huvudsakliga justeringsfunktionerna är de följande: 

 • Dryckens mängd: låter dig välja mängden vatten i drycken enligt dina smakpreferenser.
 • Dryckens temperatur: låter dig justera temperaturen på drycken enligt dina preferenser
 • Kaffemalningsgrad: anpassar malningsgraden för kaffebönorna: från den finaste för en starkare smak, till grövre för ett svagare kaffe.
 • Arom och smakintensitet: gör att du kan få ett kaffe med en starkare arom eller en mjukare smak enligt dina preferenser. 

Hur en automatisk kaffemaskin fungerar

Hur man rengör en automatisk kaffemaskin

För att säkerställa användningen av kaffemaskinen över tiden är det nödvändigt att utföra rengöringen på rätt sätt. Rengöring av de inre delarna (såsom droppbrickan, kaffesumpbehållaren och vattentanken) måste utföras regelbundet beroende på hur mycket maskinen används. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt att rengöra mjölkrören och ångstaven, som bör rengöras efter varje cykel för beredning av mjölkbaserad dryck. De yttre delarna kan rengöras med en mjuk fuktig trasa, medan pekskärmen kan rengöras med en mikrofiberduk.

De flesta automatiska modeller utför en avkalkning när maskinen slås på eller av. Den automatiska avkalkningscykeln begärs av maskinen med jämna mellanrum och kräver användning av en avkalkningsprodukt (vätska eller tabletter) för att avlägsna kalkrester i maskinens inre komponenter.

Fördelarna med en automatisk kaffemaskin

De automatiska kaffemaskinerna tillåter beredning av ett brett utbud av drycker på ett enkelt och snabbt sätt. En automatisk modell innebär en lång rad fördelar:

 • Anpassad design: de nya minimalistiska formerna och det breda urvalet av färger som kännetecknar de automatiska modellerna kan anpassas till alla inredningsstilar.
 • Sparat utrymme: den nätta designen och den integrerade kaffekvarnen gör det möjligt att placera maskinen utan att belamra hela köksbänken.
 • Personliga drycker: justeringsfunktionerna låter dig ställa in och spara profiler för dryckesberedning och använda dem igen med ett enkel knapptryck.
 • Sparad tid: Ny teknik för snabbuppvärmning och funktioner för dryckesanpassning sparar mycket tid.
 • Underlättad rengöring: korrekt underhåll av en automatisk kaffemaskin är mycket enkelt tack vare de automatiska rengöringsfunktionerna och de avtagbara och tvättbara separata delarna.

Caffè Italia automatiska kaffemaskiner

Caffè Italia har ett stort sortiment av automatiska espressomaskiner i sina online-butiker. Caffè Italia distribuerar de främsta varumärkena på marknaden. Närmare bestämt, via online-butiken kan du hitta följande produktlinjer.

Gaggia automatiska kaffemaskiner

Gaggia automatiska kaffemaskiner

Superautomatisk espressomaskin tillverkad av det historiska italienska företaget Gaggia, som kännetecknas av olika nivåer av funktionalitet och pris. Gaggia kaffemaskiner är synonymt med garanti och tradition och låter användaren utföra, bekvämt i det egna hemmet, samma funktioner som en professionell barista. Gaggia kaffemaskiner är 100 % tillverkade i Italien och kombinerar den senaste generationens teknik med en oefterhärmlig design för att ge dig en oförglömlig kaffeupplevelse.

Upptäck vårt Gaggia-sortiment

Saeco automatiska kaffemaskiner

Saeco automatiska kaffemaskiner

SAECO-kollektionen av automatiska kaffemaskiner garanterar banbrytande prestanda i kombination med design på hög nivå. SAECO har en lång tradition av produktion och distribution av Bean-to-Cup-maskiner som får användaren att njuta av ett perfekt nymalet espressokaffe. Maskinerna i SAECO-serien kännetecknas av högkvalitativa komponenter, användarvänlighet och hög funktionalitet.

Upptäck vårt Saeco-sortiment

Philips automatiska kaffemaskiner

Philips automatiska kaffemaskiner

Philips automatiska kaffemaskiner erbjuder smakupplevelser med ett brett utbud av kaffebaserade drycker gjorda av nymalda kaffebönor. Philips automatiska modeller tillåter också beredning av färska mjölkdrycker med en knapptryckning, antingen med den traditionella metoden med ångstav eller genom att använda det integrerade mjölksystemet. Alla Philips-modeller kännetecknas av kvalitetskomponenter, höga anpassningsfunktioner och användarvänlighet. 

Upptäck vårt Philips-sortiment

De Longhi automatiska kaffemaskiner

De Longhi automatiska kaffemaskiner

De Longhis automatiska maskiner för kaffebönor representerar den perfekta kombinationen av teknik och användarvänlighet. Modellerna i De Longhi-serien gör det möjligt att snabbt bereda ett brett utbud av drycker, bekvämt i ditt eget hem. Alla modeller kännetecknas av avancerade anpassningsfunktioner som alltid ger dig bästa resultat från färska bönor till kaffekoppen. De Longhi erbjuder också ett brett utbud av automatiska maskiner lämpliga för att bereda drycker baserade på färsk mjölk. 

Upptäck vårt De Longhi-sortiment

BEKO automatiska kaffemaskiner

BEKO automatiska kaffemaskiner

Beko automatiska kaffemaskiner är den idealiska lösningen för dig som vill dra nytta av funktionaliteten hos bean-to-cup-modeller till en lägre budget än de främsta modellerna på marknaden. Beko-sortimentet omfattar tre modeller som skiljer sig åt på mängden tillgängliga drycker (espressokaffe och mjölkbaserade drycker) och typen av mjölksystem (integrerad karaff eller ångstav). Den nätta designen hos Bekos automatiska modeller underlättar dessutom en idealisk placering i alla utrymmen.

Upptäck vårt Beko-sortiment