typer av kaffemaskiner

Den espressomaskin är ett verktyg som låter dig förbereda espressokaffe och dess derivat (cappuccino, latte macchiato, infusioner). De viktigaste funktionerna av kaffemaskiner  är

  • vattentillförsel vid en temperatur mellan 88 ° och 96 ° C idealisk för extraktion av kaffeblandning
  • vattentillförsel vid ett tryck på 9 bar vilket garanterar upplösning av aromerna
  • ångproduktion för att värma och vispa mjölk för cappuccinos.

I det här inlägget ger vi lite klarhet om olika typer av kaffemaskiner tillgängliga på marknaden genom att lista de viktigaste funktionerna för varje typ.

Traditionella kaffemaskiner    

Bezzera Mitica

De Traditionella kaffemaskiner är vanligtvis förknippade med en kaffekvarn som låter dig använda nymalt kaffe. de traditionella kaffemaskinerna är uppdelade i halvautomatiska kaffemaskiner eller volymetriska. I det första fallet finns det en manuell knapp för varje grupp, i det andra fallet finns istället en förinställd dosering som automatiskt justerar mängden kaffe.

Spak kaffemaskiner

Elekrta microcasa

I kaffemaskiner med spak skapas vattentrycket genom en kolv ansluten till en spak. För att gynna vattenförsörjningen är det nödvändigt att sänka spaken efter att filterhållaren sätts in i kaffepulvret. Dessa maskiner kräver en större kompetensnivå från användarens sida och kännetecknas också av en lägre produktivitet.

Superautomatiska kaffemaskiner

Gaggia Brera

De superautomatiska kaffemaskiner kännetecknas av användarvänlighet. Genom en bekväm display och en konsol med knappar kan du välja din favoritdryck. den kaffeslipning är integrerad i kaffemaskin. Hållbarhet och tillförlitlighet beror respektive på skötsel och underhåll och designkvalitet.