Projektet Ice-Green

Nemox, ett historiskt företag specialiserat på tillverkning av glassmaskiner för hushåll och professionella glassmaskiner, har helt förnyat sitt sortiment genom lanseringen av projektet Ice-Green som syftar till att ersätta de nuvarande köldmedierna med ekologisk gas i all kylutrustning som ingår i erbjudandet.

De gaser som används i nuvarande kylsystem för hushåll och kommersiella kylsystem är bland de främsta orsakerna till global uppvärmning på grund av de höga utsläppen av fluorkolväten. Nemox, inför ökad medvetenhet om miljöfrågor, har beslutat att gå över till gas R290, ett mycket effektivt kolväte som kan minska utsläppen med 50 % jämfört med de normala gaserna som används i kylsystem. Det italienska företagets mål är att minska koldioxidutsläppen med 3 000 ton före 2022.

Fördelarna med det nya sortimentet I-Green

De viktigaste fördelarna med linjen I-Green sammanfattas nedan:

  • Ny miljövänlig egenskap som förbrukar mindre ström och garanterar högre effektivitet.
  • Användning av mindre mängder gas vid lägre tryck med potentiell minskning av maskinens slitage.
  • Minskning av kyltiderna tack vare bättre prestanda hos det termodynamiska systemet.
  • Minskning av kolväteutsläppen med 99,95 % jämfört med gaserna som används i nuvarande kylutrustning.

Det nya sortimentet I-Green

Den nya generationen av glassmaskinerna I-Green kännetecknas av en grön elkabel som gör dem omedelbart urskiljbara från tidigare modeller. Referenserna i det nya sortimentet är följande:

Gelato Pro 1700 UP – I-Green

Gelato Pro 1700 UP – I-Green

Maskiner med reptålig metallstomme, tillgänglig i fyra färger, med nytt förvaringssystem, kraftfullt kylsystem och en kontrollpanel som gör det möjligt att snabbt och enkelt tillreda glass, yoghurt och sorbet.

Gelato NXT-1 Automatisk – I-Green

Gelato NXT-1 Automatisk – I-Green

Ny maskin med en ekologisk själ som är tillgänglig i fyra färger: vit, grön, röd och silver. Glassmaskinen NXT-1 kännetecknas av ny programvara som kan optimera kyl- och tillredningstiderna. En kontrollpanel med pekfunktion garanterar enkel och omedelbar åtkomst till alla funktionerna.

Gelatissimo Exclusive I-Green

Gelatissimo Exclusive I-Green

Ny glassmaskin som är tillgänglig i två färger (svart och vit) och kännetecknas av ett nytt kylsystem i linje med teknikens ekologiska utveckling. Kontrollpanelen har gjorts om och garanterar enkel åtkomst till alla tillredningsfunktionerna.

Gelato Chef 2200 I-Green

Gelato Chef 2200 I-Green

Den traditionella glassmaskinen Nemox bibehåller alla de mycket uppskattade designfunktionerna men har en ny ekologisk egenskap som maximerar maskinens prestanda samtidigt som det garanterar energieffektivitet och låg miljöpåverkan.

Gelato Talent I-Green

Gelato Talent I-Green

En ny omgjord maskin vad gäller design och kylsystem. Talent är utrustad med en stark blandarmotor som garanterar professionell prestanda även för hushållsbruk.

Hela det nya sortimentet I-Green från Nemox är tillgängligt i webbutikerna Caffè Italia. För mer information om hur du köper dessa produkter, kontakta vår köphjälpstjänst. Vi kommer att kunna rekommendera dig den bästa glassmaskinen med avseende på dina användningsbehov.